Cunoaște echipa DGAURF: Mihaela Sultan, șefa Serviciului cadastru edilitar

Mihaela Sultan, șefa Serviciului cadastru edilitar din cadrul Direcției infrastructură edilitară. Studii: absolventă a Facultății de Urbanism și Arhitectură, Universitatea Tehnică din Moldova; masterandă la Academia de Administrare Publică.

- De cât timp lucrați în cadrul Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare?

- Lucrez în cadrul Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare de șase ani.

- Când și de ce ați decis să vă angajați la DGAURF?

- Am decis să mă angajez în cadrul Direcției în 2015, după absolvirea studiilor de licență, din motiv că am vrut să contribui la dezvoltarea și modernizarea orașului în care locuiesc.

- Cum ați explica unei persoane din afara domeniului cu ce vă ocupați la serviciu?

- Mă implic în soluționarea diverselor chestiuni ce țin de rețelele edilitare din municipiul Chișinău de la autorizare până la asigurarea condițiilor normale de exploatare a acestora. Totodată, mă implic la realizarea sarcinilor prioritare ale DGAURF.

- Cu ce proiecte realizate vă mândriți cel mai mult?

- Mă mândresc cu fiecare dintre sarcinile pe care reușim să le realizăm cu succes, fiecare dintre chestiunile pe care le soluționăm, nu este neapărat să fie ceva de mare anvergură. Este un lucru important atunci atât pentru locuitorii municipiului Chișinău, cât și pentru noi, pentru că astfel reușim să ne realizăm scopul nostru, în calitate de autoritate publică.

- Care este locul dumneavoastră de suflet din Chișinău?

- Chișinăul este locul meu de suflet în totalitate, deoarece, pe zi ce trece, acesta se schimbă tot mai mult, capătă o nouă culoare, îl vedem dintr-o nouă perspectivă, este locul unde vreau să rămân și unde mă întorc cu drag.

- Descrieți un lucru pe care, dacă ați avea posibilitatea, l-ați schimba în Chișinău.

- Cu siguranță, sunt multe lucruri care pot fi îmbunătățite în municipiul Chișinău, dar, dacă este să vorbim despre ceva anume, care nu-mi stă în puteri să realizez, probabil, aș transforma Chișinăul într-un oraș pietonal, deoarece sunt multe locuri și multe obiective care merită admirate într-o plimbare.


Stimați cetățeni, așa cum știți, Direcția Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare se află în proces de elaborare a unor proiecte strategice privind dezvoltarea municipiului Chișinău: Planul Urbanistic General (PUG), Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Centru (Nucleul Istoric), Planul de Amenajare a Teritoriului (PAT) municipiului Chișinău și altele. Echipa DGAURF muncește de mai de un an pentru a asigura realizarea tuturor proiectelor la cel mai înalt nivel. Am decis să-i prezentăm pe specialiștii din cadrul DGAURF printr-o serie de interviuri scurte, în care veți afla cine sunt și ce fac membrii echipei noastre, dar și ce ar vrea să schimbe în capitală.


41 afișare0 comentariu