Cunoaște echipa DGAURF: Victor Buzu, șeful interimar al Secției construcții în zone protejate

Victor Buzu, șeful interimar al Secției construcții în zone protejate. Studii: absolvent al Facultății de Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice din Moldova, master în Management și tehnologii speciale, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

- De cât timp lucrați în cadrul Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare?

- Am mai mult de un an de când activez în cadrul Direcției, în calitate de șef de secție – vreo două luni.

- Când și de ce ați decis să vă angajați la DGAURF?

- Am decis să mă angajez la Direcție în perioada pandemiei, de vreme ce era gol orașul și atunci se putea de văzut ce chestii ar fi de îmbunătățit. Cam aceasta a fost ideea: ca orașul să devină un pic mai frumos cu ajutorul meu.

- Cum ați explica unei persoane din afara domeniului cu ce vă ocupați la serviciu?

- În fișa postului ar fi: eliberarea actelor permisive pentru zona Centru, care nu se prea eliberează, de altfel. Pe lângă aceasta, sunt foarte multe activități care țin de regulamente, consultări publice, tot felul de acte normative și consultative care trebuie să aibă un impact favorabil asupra muncii.

- Cu ce proiecte realizate vă mândriți cel mai mult?

- Cel mai fain proiect la care am avut onoarea și plăcerea să particip a fost prima etapă a restaurării Sălii cu Orgă, care este un edificiu deosebit și sper că am făcut împreună cu echipa o treabă foarte bună.

- Care este locul dumneavoastră de suflet din Chișinău?

- Cred că locul meu de suflet din Chișinău ar fi Valea Trandafirilor, de vreme ce trăiesc aproape și merg acolo să alerg cu câinele.

- Descrieți un lucru pe care, dacă ați avea posibilitatea, l-ați schimba în Chișinău.

- Dacă aș avea posibilitatea să schimb ceva în Chișinău, ar fi atitutinea oamenilor față de propriul oraș, de vreme ce anume aici începe schimbarea, care, cât de paradoxal n-ar fi, nu se întâmplă doar la Primărie, unde se emit actele și se avizează tot felul de documente. În momentul în care fiecare o să arunce în coșul de gunoi, dar nu lângă și o să aibă grijă ca locul unde trăiește sau unde merge la serviciu să fie mai curat și să arate mai bine, cred că atunci am trăi cu toții într-un oraș mai frumos. Dar, la modul practic, ar fi maxi-taxiurile, de vreme ce în toate orașele europene în care am fost n-am văzut zare de maxi-taxi la nivel de transport public.

Stimați cetățeni, așa cum știți, Direcția Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare se află în proces de elaborare a unor proiecte strategice privind dezvoltarea municipiului Chișinău: Planul Urbanistic General (PUG), Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Centru (Nucleul Istoric), Planul de Amenajare a Teritoriului (PAT) municipiului Chișinău și altele. Echipa DGAURF muncește de mai de un an pentru a asigura realizarea tuturor proiectelor la cel mai înalt nivel. Am decis să-i prezentăm pe specialiștii din cadrul DGAURF printr-o serie de interviuri scurte, în care veți afla cine sunt și ce fac membrii echipei noastre, dar și ce ar vrea să schimbe în capitală.


34 afișare0 comentariu