Lansarea concursului internațional privind reamenajarea a două parcuri, pe ultima sută de metri

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, șeful adjunct al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, Igor Vrabie, directorul Casei editoriale „Design. Arhitectură. Stil”, Nadejda Gorea, și redactorul-șef al DAS, Violetta Darsalia, au anunțat joi, 8 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost realizate toate acțiunile necesare pentru lansarea concursului internațional de soluții privind reamenajarea teritoriului Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt” și al Scuarului Catedralei Mitropolitane.

Astfel, concursul internațional va fi lansat săptămâna viitoare și se va desfășura timp de circa un an. Reprezentanții DAS, organizatorul concursului, au precizat că sunt interesați ca la competiția privind selectarea celui mai bun concept de reamenajare a celor două parcuri să participe cât mai mulți specialiști.

Concursul internațional de soluții se va desfășura în două etape: 1. etapa schiței de proiect; 2. etapa proiectului de execuție.


Fiecare concept va fi coordonat cu reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, având în vedere că obiectivele sunt monumente de arhitectură protejate de stat.


Totodată, lucrările vor fi jurizate de către un grup format din cei mai buni specialiști în arhitectură, istorie, dendrologie şi arhitectură peisagistică.

Mai multe detalii vor putea fi găsite, începând cu data de 15 iulie, pe site-ul concurs.chisinau.md, acolo unde vor fi ulterior publicate toate lucrările participanților, iar cetățenii vor putea vota conceptul care le-a plăcut cel mai mult.


Proiectele de reamenajare vor fi finanțate din surse bugetare, însă edilul capitalei a precizat că este posibilă și contribuția partenerilor străini.


Între timp, în cele două parcuri vor fi realizate lucrări de întreținere și reparație curentă.


26 afișare0 comentariu