Pe site-ul concurs.chisinau.md pot fi depuse cererile de participare

Cererile de participare la concursul internațional de soluții pentru selectarea celui mai bun concept de reamenajare a teritoriului Scuarului Catedralei „Nașterea Domnului” și al Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt” pot fi depuse, începând de joi, 15 iulie, pe site-ul concurs.chisinau.md.


La concurs pot participa birouri de arhitectură și arhitectură peisajeră din întreaga lume. Totodată, va fi acceptată participarea echipelor interdisciplinare în componența cărora se vor regăsi specialiști din domeniile: arhitecturii peisajere, programării socio-culturale a parcurilor și spațiilor publice, dezvoltării durabile și ecologiei, proiectării arhitecturale și urbanism, construcțiilor și sistemelor inginerești, transportului, economiei.


Conform caietului de sarcini, printre cerințele obligatorii sunt: acordarea priorității zonelor de landșaft, păstrarea rețelei existente de alei și poteci, păstrarea vegetației originale sănătoase și de valoare etc.


Concursul este organizat de Primăria municipiului Chișinău și Casa editorială „DAS”. Mai multe detalii despre etapele concursului, componența consiliului de experți și a juriului pot fi găsite pe site-ul concurs.chisinau.md.


Cele două monumente ocrotite de stat se află în Centrul Istoric al Chișinăului, perimetru ce va fi inclus în noul Plan Urbanistic Zonal Centru.74 afișare0 comentariu