Precizările arhitectului-șef al mun. Chișinău, Svetlana Dogotaru, privind acuzațiile aduse public

Legea autorizării lucrărilor în construcții este foarte explicită la capitolul emiterii autorizațiilor de desființare a construcțiilor. Încercarea de a pune condiții, altele decât prevede legislația, nu este altceva decât manipulare a opiniei publice. Emitentul autorizațiilor nu se poate conduce de emoții și frustrări personale, ci strict de prevederile legii, care interzice impunerea oricăror condiții sau solicitare de acte suplimentare, neprevăzute de lege. Emiterea autorizațiilor de construire/desființare nu este un proces discreționar al arhitectului-șef, dar nici al viceprimarului, oricât de multe conferințe nu ar face și oricâte adresări la CNA nu ar înainta.


Referitor la PUD-ul prezentat spre consultare – desigur că toate neconformitățile din proiect se vor înlătura, altfel nici nu va fi înaintat CMC spre aprobare. Urmează proceduri de lucru cu acest document, inclusiv expertize, în caz de necesitate. Doar că toate acestea se fac în regim de lucru, nu în show-uri televizate. Oricum, faptul că s-au făcut publice defecțiunile proiectului e doar spre bine, or, nu facem nimic pe ascuns.


Consider că adresările viceprimarului la CNA, pentru a-și fundamenta deciziile de a semna actele pentru care este atribuit cu competențe, reprezintă o lipsă de cunoștință a procesului de lucru, pentru care este angajat. Nu este la prima adresare la CNA, aceasta este metoda de lucru a lui cu Direcția. Nu se fac ședințe de lucru, în care ar putea să clarifice lucrurile și să primească explicațiile necesare în situațiile pe care nu le poate gestiona. E o lipsă de încredere, mai degrabă, deoarece se tot lamentează că i se bagă documente la semnat.


Referitor la verificarea corectitudinii emiterii autorizației de desființare: am solicitat chiar eu să fie verificat procesul de către Direcția juridică, printr-o notă informativă adresată primarului. Pentru că și răspunsul de la CNA a fost cu această cerere – să se expună autoritatea.


Referitor la alte lucruri expuse despre mine pentru fundamentarea cererii de demisie – devine deja o obișnuință a viceprimarului să dezinformeze. După ce a stopat chiar el procesul de reorganizare a Direcției prin crearea unui nou grup de lucru, pe care așa și nu l-a mai convocat, a trecut deja jumătate de an în încercări de a manipula și a învinui. Totul pentru a scăpa de mine. Vendeta viceprimarului împotriva mea este deja cu barbă.


Notele informative, pe care le-am făcut la subiect, nu sunt secrete, pot fi solicitate de la Primărie. În general, această conferință o văd drept una de sorginte politică, o încercare de a primi o ofertă pe lista vreunui partid cu șanse de a accede în Parlament. Acolo e mult mai interesant decât la Primărie, unde trebuie să muncești mai mult decât să vorbești.

31 afișare0 comentariu