Procesul de consultare publică PUZ Сirc

Actualizată în: 28 Sept. 2020

Sâmbătă, 8 august 2020, a avut loc dezbaterea publică pe marginea Planului Urbanistic Zonal din perimetrul străzilor Calea Orheiului - bd. Renașterii Naționale - str-la. 2 Pietrariei - str. Carierei. Numit generic - PUZ Circ.

Dezbaterea a avut loc la Pretura Rîșcani și procedural aceasta este responsabilă de organizarea acesteia. Au fost prezente 75 de persoane.


Procesul de consultare publică este unul lung și minuțios, dar foarte important. Direcția lucrează la un ghid intern conform căruia pașii vor fi mai clari, inclusiv pentru noi. Experiența instituțională există dar ne dorim un proces incluziv, corect și consecvent.


Implicarea cetățenilor în procesul decizional este crucială și obligatorie. Tindem spre un proces transparent și clar de consultare a documentelor urbanistice în care toți actorii implicați să fie auziți.


Sugestiile survenite sâmbătă urmează a fi luate în considerație de CMC și propuse amendamente în timpul discuțiilor, astfel condiționând votul de decizie.


Este important de menționat că beneficiarul PUZ-ului este DGAURF, iar proiectantul este ÎMP CHIȘINĂUPROIECT. Rolul beneficiarului este de a ghida întregul proces de elaborare a PUZ-ului, parte din care este inclusive procesul de consultare publică. Proiectantul are rolul de a răspunde sugestiilor și propunerilor, survenite în procesul consultării, în tabelul de divergențe.


Datorită faptului că DGAURF lucrează într-un regim special, cauzat de Starea de Urgență de Sănătate Publică, în cazul în care aveți nedumeriri sau cereri de informații, vă îndemnăm să vă adresați pe căi oficiale Online sau Offline. Lucrăm cu un număr redus de angajați și toți sunt supraîncărcați dar vom trata egal și respectuos orice adresare.


Atașăm Procesul-verbal al ședinței -> https://bit.ly/3gUXZS0 Atașăm Tabelul de divergențe -> https://bit.ly/3aiGlVH

27 afișare0 comentariu