Reacția la hotărârea Guvernului schimbării urgente sediului INCP “Urbanproiect”

Conform Hotărârii emise de Guvern Nr. 462 din 01-07-2020, INCP “Urbanproiect” urmează a fie mutată de urgență din actualul sediu de pe str. Constantin Tanase 9 (Centru) spre str. Cuza Vodă (Botanica) pentru a face loc FISCUL-lui.


  • Suntem alarmați de această decizie, care în perioada de stare de urgență de sănătate, pe timp de pandemie, poate pune în pericol sănătatea specialiștilor Urbanproiect. Condițiile din viitorul sediu par neprielnice lucrului.


  • INCP “Urbanproiect” este unica întreprindere de stat care până acum, avea menirea sa elaboreze politici in domeniul Amenajarii Teritoriului Național (PATN) proiectarii si coordonării documentației de urbanism pentru toate localitățile din RM (în domeniul arhitecturii, construcțiilor si infrastructurii).


  • INCP “Urbanproiect” este unica instituție care deține principala arhiva unde se păstrează toată documentația tehnică pentru obiectivele construite în toate localitățile noastre, inclusiv Chișinău.


  • INCP “Urbanproiect” reprezintă o instituție de formare postuniversitara a cadrelor in domeniul arhitecturii, construcțiilor, infrastructurii, urbanismului si amenajării teritoriului.


  • Deplasarea spre un eventual nou sediu la Botanica va pune în pericol sănătatea persoanelor angajate - majoritatea cadrelor INCP “Urbanproiect” sunt specialiști cu cea mai bogată experiență în proiectare, care sunt de vârsta a doua, și care locuiesc in mare parte in apropierea fostului "Moldghiprostroi" (actualul CNA) - deci la o distanță de mers pe jos spre casă. Aceștia vor fi nevoiți să utilizeze transportul public în orele de vârf, punându-și în pericol viața.


  • Noua eventuala destinație nu este într-o stare adecvată pentru a adăposti persoane care să lucreze 8 ore în birouri, pe timp de sezon rece. Aceasta necesită o reparație capitală, care nu este posibilă într-o săptămână, iar fonduri pentru aceasta nu este clar dacă există.


Poze: Arh. Vasile Eremciuc

Postarea Dl-ui Vasile Eremciuc > https://www.facebook.com/vasile.../posts/3688587631204727

27 afișare0 comentariu